Scroll Top
 
Yogaś-citta-vṛtti-nirodhaḥ
Yoga is the practice of quieting the mind
 
~Patanjali~


Welkom bij yogastudio Good Vibez!

Mijn yogareis begon met de vrij dynamische en krachtige Ashtanga yoga, waar lichaamsbeweging naadloos samenvloeit met ademhaling. De houdingen (asana’s) worden in vaststaande series uitgevoerd. Jarenlang heb ik deze vorm van yoga beoefend, maar geleidelijk ontdekte ik dat andere yoga vormen beter bij mij pasten. Door diverse opleidingen, cursussen, en workshops te volgen, blijf ik mezelf verrijken in de eindeloze wereld van yoga.

Eigen yogastudio

In juli 2023 greep ik de kans om mijn eigen yogastudio te openen. Een langgekoesterde droom werd werkelijkheid! De studio bevindt zich in de Taichi loods in Bolnes, Ridderkerk. Een serene ruimte die rust uitstraalt en je het gevoel geeft even in je eigen bubbel te zijn.

Diverse lessen

Tegenwoordig deel ik mijn passie met krachtige Hatha (Hatha actief), maar ook verfijnde Hatha- (Hatha rustig), én ontspannende Yin yogalessen. Ik heb jarenlange ervaring met het geven van yogalessen in sportscholen en diverse yogastudio’s in de regio Ridderkerk en Dordrecht en bruis van de energie wanneer ik voor een groep sta. Ik word erg blij wanneer mensen zich dankzij de yogalessen weer lekker in hun lijf voelen, vol energie en kracht.  

Zin om mee te doen?

Ik heet je van harte welkom in de studio. Schrijf je in voor een gratis proefles via het contactformulier of boek direct via het lesrooster. In de studio zijn matten, blokken, bolsters en dekens aanwezig. Tijdens de les is het prettig om makkelijk zittende kleding aan te hebben. Na de les is er de gelegenheid om een kop thee te drinken.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan gerust contact met mij op.

Hoop je snel te zien tijdens één van de lessen!

Namasté
Stéphanie 

 

Hatha yoga – Ontdek de harmonie van lichaam en geest

Hatha yoga, een van de oudste yogastijlen, legt de basis voor moderne varianten. Terwijl we ons verdiepen in houdingen (asana’s) en ademwerk (pranayama), ervaar je verhoogde concentratie en een verschuiving van geest naar lichaam.

Zon en maan verenigd

In de naam Hatha komen de Sanskriet-woorden ‘ha’ (zon) en ‘tha’ (maan) samen. De zon staat voor actie (mannelijk), de maan voor verstilling (vrouwelijk). Een andere betekenis van het woord Hatha is ‘krachtig’. Dit verwijst naar de fysieke en krachtige houdingen (asana’s) die er soms tijdens de Hatha yoga beoefend worden. Ervaar zelf deze krachtige poses die zowel fysieke als mentale kracht opbouwen.

Series en balans

Hatha Yoga omvat verschillende series, met de Zonnegroet als de meest bekende. Door het beoefen van Hatha yoga, waarbij de nadrukt ligt op inspanning en ontspanning, wordt er toegewerkt naar het in balans brengen van lichaam, geest en energie.

Voordelen van het beoefenen van yoga

  • Een soepeler en krachtiger lichaam
  • Meer energie
  • Meer focus en concentratievermogen
  • Betere ademhaling
  • Positievere gedachten
  • Meer innerlijke rust en kalmte
  • Bewuster in het hier en nu leven
  • Verminderen van stress


Hatha yoga opties – Aangepast aan jou

*Hatha rustig

Verken houdingen in een rustig tempo, met aandacht voor ademhaling, houding en flexibiliteit. Geschikt voor alle leeftijden, ideaal voor herstel na blessures maar ook voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning.

*Hatha actief

De actieve Hatha les is een dynamisch les waarbij krachtige en rustige houdingen elkaar afwisselen. Het doen van de zonnegroet en het beoefen van pranayama (ademhalingsoefening) is een vast onderdeel van deze les. Als je zoekt naar een les waarin je wordt uitgedaagd dan past deze les bij jou.

 

Yin yoga – Een reis naar verstilling

De essentie

Yin yoga, een zeer kalme en rustige vorm van yoga, bestaat uit voornamelijk statische houdingen die liggend of zittend worden uitgevoerd. Deze worden voor langere tijd vastgehouden – drie tot vijf minuten, soms zelfs 10 – wat ontspanning in spieren mogelijk maakt en het bindweefsel langzaam rekt en hydrateert, terwijl gewrichten soepel blijven.

Bewuste verkenning

Gebaseerd op Traditionele Chinese Geneeskunde (TCM) en verrijkt met westerse invloeden, verbetert Yin yoga de algehele gezondheid van lichaam en geest. Yin nodigt je uit je grenzen te verkennen, waarbij elke houding wordt gebruikt om verbinding te maken met je lichaam.

Actieve aanwezigheid, passieve houdingen

Hoewel Yin een passieve yogavorm is, daagt het uit om bewust aanwezig te zijn in het moment. Je keert naar binnen tijdens de les, laat spanning en verwachtingen los en vertraagt. Letterlijk én figuurlijk! Hierdoor bestaat de kans dat je afkoelt. Hou hier rekening mee wat betreft de keuze van kleding.