Scroll Top
Yoga Retraite

Ik blik terug op een zeer geslaagde yogaretraite, zaterdag 18 maart 2023. De retraite vond plaats op een prachtige locatie – Buitengoed de Uylenburg -, het weer was super, evenals de lunch. Én, het allerbelangrijkste, de super lieve, gemotiveerde en enthousiaste deelnemers. Natuurlijk mag ik ook Eve van Evensong niet vergeten. Zij sloot deze dag af met haar hartverwarmende muziek.

De lente retraite, een dag waarop we stil stonden bij een nieuw seizoen, een seizoen waarin beweging en ontwikkeling hand in hand gaan.

Lente seizoen/#Lenteme

Het is lente!

In de winter zit de yin energie op haar hoogtepunt. Het is een periode waarin de natuur volledig tot rust komt en alles zich terugtrekt in de kern. De lente daarentegen is een periode waarin beweging en ontwikkeling centraal staan. De yang-energie neemt weer toe. De natuur komt opnieuw tot leven. Het is het begin van een nieuwe cyclus van groei. Misschien herken je dit ook bij jezelf. Na een periode van reflectie en voelen wat goed voor je is, is de lente de beste tijd om je plannen en ideeën naar buiten te brengen. Zodra de lente aanbreekt, krijg je weer zin om dingen te ondernemen, om nieuwe plannen uit te voeren en je dromen om te zetten in actie. Kortom: Lente me!

Yin les gericht op het nieuwe seizoen.

De Yin yoga is gebaseerd op de Chinese meridianen leer. Het meridianen paar wat passend is bij dit seizoen is de lever-galblaasmeridiaan. De Lever meridiaan loopt vanaf de grote teen aan de binnenkant van de benen en over de voorkant van de romp. De Galblaas meridiaan loopt vanaf de zijkant van jouw hoofd tot aan je vierde teen over de buitenkant van jouw lichaam. De kleur groen is gekoppeld aan dit meridianen paar.

De kernwoorden/begrippen en emoties die hier bij horen zijn: groei, vitaliteit, weerstand, veerkracht, woede, ergernis, sympathie, besluitvaardigheid, grenzen aangeven, beslissingen maken, plannen maken, compassie, gecentreerd.

Hoe hebben de deelnemers deze dag ervaren?

“Zaterdag 18 maart 2023. Voor het eerst een yogadag meemaken. Gegeven door Stéphanie onze power yoga docente. In de omgeving van Delft. Het was alles waar ik op hoopte. Allemaal vriendelijke mensen en start met een uur kalme yoga daarna yin yoga gevolgd door een heerlijke lunch met gezond eten. In het mooie gebied om ons heen gewandeld in een pril zonnetje en vervolgens getrakteerd op hele mooie muziek en zang van Eve. Echt een dag met een gouden randje. Zeker voor herhaling vatbaar.” Mandy

“Voor het eerst een yoga retraite geboekt en het voelde echt als een cadeau voor lichaam en geest. Super leuke dag gehad op een fijne locatie en onder een ontspannen leiding van Stéphanie. Echt een aanrader!” Kirsten

“Wat een heerlijk begin van de lente, deze yoga retraite van Stéphanie! Voor mij iets nieuws om te doen, maar echt volop genoten. Verder was de locatie prachtig, de lunch heerlijk en het ligconcert van Eve de perfecte afsluiting van een liefdevolle, fijne dag.” Evelien

*De eendaagse zomerretraite en het yogaweekend is gepland. Kom je ook?

Een opmerking achterlaten


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.